Scroll Top

Kuchynská doska, ktorá odolá záťaži aj času

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kuchyňa je pre rodinu miestom spoločne strávených chvíľ, dôverných rozhovorov, pitia kávy či nedeľného stolovania. Je to miesto, kde sa chceme cítiť príjemne a podľa toho si ju aj zariaďujeme a dolaďujeme netradičnými prvkami či farbami.

Spoznajte…

Centrom pozornosti v kuchyni môže byť okrem stola plného skvelého jedla aj betónová kuchynská doska, ktorá má veľa výhod a v interiéri vyzerá jednoducho skvelo. Vedeli ste, že povrch tejto kuchynskej dosky sa dá leštiť? Betónové dosky sa odlievajú opačne, a to dole hlavou, aby sa docielila pohľadovosť vrchnej strany. Potom sa opatria povrchovým náterom proti nasiakavosti a ten môže byť matný aj lesklý. Charakteristické vzduchové bublinky a fľakaté odtiene sivej farby ostávajú.

kuchynská doska

Predstavte si…

Nepredstavujte si neohrabaný kus betónu, ktorý sa drobí či práši. Uvažujete, ako betónovú dosku zladiť s umývadlom, aby bol dizajn kuchyne vkusný a nenásilný? Jednoducho! Všetko záleží od vášho vkusu a šikovného prevedenia odborníkov. Kuchynské dosky sa dajú odliať s otvorom na umývadlo, varnú dosku, vysúvacie elektrické zásuvky alebo aj s otvorom na drevenú pracovnú dosku na rezanie potravín. Druhou možnosťou je odliať umývadlo rovno v jednom kuse, podľa želania aj s drážkami na odkvapkávanie riadu. Umývadlá z pohľadového betónu dokonale ladia s kuchynskými doskami tohto typu.

Praktickosť, dizajn, životnosť

Voda nebude vašej kuchynskej doske prekážať. Nenaduje sa ani nezhrdzavie. Vďaka hladkému povrchu sa ošetruje veľmi nenáročne. Po rokoch životnosti a odolnosti ju jednoducho dáte do rúk špecialistom, ktorí ju renovujú a nemusia z nej pritom zbrúsiť ani centimeter. Môžete ju dokonca aj recyklovať, a to stopercentne, hrúbka, dobrý funkčný stav, praktickosť a dizajn ostávajú aj po mnohých rokoch.

Stačí odhodiť predsudky, že betón je len stavebný materiál, a vstúpiť do šedej zóny dizajnu a luxusu.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]