Betónová dlažba

Rozmýšľate, ako šetriť svoj trávnik, z akého materiálu vytvoriť chodník do letnej kuchyne či na terasu pri dome? Pri výbere dlažby by ste mali myslieť na viacero faktorov.

Príjemná na pohľad

Dámy si určite potrpia na dizajn, páni zase na funkčnosť či odolnosť voči počasiu, ktoré je na Slovensku premenlivé. Čo sa týka estetického hľadiska, v súčasnosti je na trhu na výber množstvo tvarov, veľkostí a farieb. Výhoda je, že rozmer a aj tvar dlažby si môžete sami navrhnúť podľa vlastného uváženia či vkusu a dodávateľ vám to rád zabezpečí a vyrobí na mieru. Prispôsobiť farbu dlažby domu či iným elementom v exteriéri je rovnako jednoduché, keďže v ponuke nenájdete už len jednotvárnu sivú farbu, ale viacero jej odtieňov. Elegantný antracit alebo príjemná biela farba môžu oživiť vašu záhradku či terasu.

Odolná voči prostrediu

Čo sa týka funkčnosti, dlažba v exteriéri by mala odolať nečakaným silovým nárazom, vetru, dažďu, snehu, ale aj vysokým letným teplotám.

Nadčasový materiál, z ktorého možno vyrobiť dlažbu a ktorý spĺňa požiadavky vzhľadu aj praktického využitia, je pohľadový betón. Keď ide o údržbu, stačí, aby tento samočistiaci materiál pokropil dážď a dlaždice sú ako nové. Vďaka unikátnemu povrchu škvrny ako vosk, krieda či mastnota časom samy zmiznú.

dlažba

Všadeprítomná

Betónová dlažba sa ukladá na štrkové lôžko, ktoré je potrebné starostlivo pripraviť, aby po čase nedošlo k jej poškodeniu.

Úžasne vyzerá v kombinácii s drevom alebo kovom a hodí sa nielen na terasu, ale aj ako obklad k bazénu, ohnisku či na chodník do domu. Betónovú dlažbu možno zakomponovať aj do interiéru, či už ide o kancelárske priestory, garáž, alebo chodbu v dome. Vhodnou kombináciou s ostatnými interiérovými doplnkami pôsobí vkusne a za pozornosť stojí aj veľkoformátová dlažba, ktorá sa nevída často.